Rusia

Go to content

Main menu:

Rusia, oficial Federația Rusă, este o țară care se întinde pe un teritoriu vast în Europa și Asia. Cu o suprafață de 17.101 081 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, aproape de două ori mai mare decât teritoriul celei de-a doua țări ca întindere, Canada. În ciuda întinderii sale, Rusia este doar a opta țară din punct de vedere al numărului de locuitori. Rusia are frontiere terestre cu următorii vecini (în sens trigonometric, de la nord-vest la sud-est): NorvegiaFinlandaEstoniaLetoniaLituaniaPoloniaBelarusUcrainaGeorgiaAzerbaidjan,KazahstanChinaMongolia și Coreea de Nord. De asemenea, se află foarte aproape de Statele Unite ale AmericiiCanada,ArmeniaIranTurcia și JaponiaSUA se află la o depărtare de numai 3 km în Insulele Diomede, (una sub controlul Rusiei, cealaltă sub controlul SUA), iar Japonia (Hokkaido) se află la o depărtare de 20 km de Insulele Kurile.
În timpul Uniunii Sovietice, Rusia era republica dominantă a uniunii. În zilele noastre, Rusia este o țară independentă și un membru cu o mare influență în Comunitatea Statelor Independente. Până în 1991, țara s-a numit, în mod oficial, Republica Socialistă Federativă Sovietică Rusă, iar după prăbușirea URSS este considerată succesoarea de drept în problemele internaționale ale desființatei URSS.
Cea mai mare parte a teritoriului, populației și producției industriale ale Uniunii Sovietice - una dintre cele două superputeri ale lumii, a rămas în Rusia. După prăbușirea URSS, rolul Rusiei pe scena lumii a fost diminuat mult în comparație cu cel al URSS. În octombrie 2005, statisticile oficiale arătau că populația a scăzut cu mai mult de o jumătate de milion de cetățeni, ajungând la un număr de 145 de milioane de oameni.
Rusia necunoscută: dizolvarea miturilor

    O țară cunoscută ca fiind acoperită cu multă zăpadă, țara cunoscută pentru vodcă, urși și KGB: mituri despre Rusia, par a fi o parte integrantă a imaginii sale. Realitatea este un amestec impetuos de oameni, tradiții și istorie.
Întâlnim 9 fusuri orare și două continente, Rusia este un puzzle fascinant. Spațiul imens, casa diferitelor naționalități și culturi, este numită adesea o punte de legatură între Est și Vest. Puteți petrece o viață întreagă explorând această țară fără să reușiți să dezvăluiți toate misterele sale. Este o țară de câmpii acoperită cu zăpadă și litoral, nesfârșit de paduri și vârfuri înalte, orașe vibrante și sate părăsite. Totul pe o scară mare. Timp de secole, Rusia a fost schimbată și reinventată în sine. Ea a avut parte de minunate glorii dar și mari scăderi. În curs de apariție ca unul dintre cele mai puternice țări, înca se ocupă cu trecutul sovietic. Un teren de vârsta vechi plin de tradiții și contraste. De peste aproape un secol este fost văzută ca ”un imperiu rau”. Unii cred că încă mai este. Alții cred că această sculptură își caută un loc anume în lume.
    O provocare la fel de mult ca o destinație, este Rusia necunoscută.
    O poți descoperi, totul depinde de tine.
 
Back to content | Back to main menu