Veneția


Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția este capitala provinciei cu același nume și număra 264.534 locuitori. Întregul oraș au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO.
Girl in a jacket Girl in a jacket

Piața San Marco (în italiană Piazza San Marco) este piața centrală a Veneției (Italia). Aici se află cele mai faimoase clădiri ale orașului: Bazilica San Marco și Palatul Dogilor.
Piața este delimitată în partea de sud de două coloane, aduse aici în 1170. Una are în vârf Leul Sfântului Marcu, iar cealaltă statuia Sf. Teodor. În nordul bazilicii se află Torre dell'Orologio (turnul orologiului), construit în 1499, pe care este inscripționat în limba latină un text a cărui traducere este "Eu număr doar orele fericite".
Girl in a jacket

Canal Grande (în română Marele Canal) este un canal din Veneția. El reprezintă unul dintre coridoarele navale majore ale orașului. Transportul public este efectuat de „autobuze” navale (italiană: vaporetti) și taxiuri navale private, însă mulți turiști preferă să exploreze canalul cu gondolele.
Canal Grande este o cale navigabilă veche ce străbate orașul sub forma unui mare S în oglindă, de la Bazinul San Marco până la Gara Santa Lucia, având o lungime de 3.800 de metri, o lățime ce fluctueazǎ de la 30 până la 90 metri și o adâncime ce este în cea mai mare parte a canalului de 5 metri
Girl in a jacket

Bazilica Sfântul Marcu (în italiană Basilica di San Marco) este cea mai mare dintre bisericile Veneției, fiind totodată un exemplu elocvent de arhitectură bizantină. Bazilica este închinată personajului biblic Marcu. Este cunoscută și sub denumirea de "Domul din Veneția", fiind catedrala patriarhală a acestui oraș. Catedrala este situată în piața cu același nume (Piazza San Marco), aflându-se alături de Palatul Dogilor.
Girl in a jacket