ULTIMELE ZILE ALE LUI HITLER
2002-2005 Your Website Corporation. All rights reserved.
   PRINCIPII NAZISTE

    Superioritatea. Filozofia nazista se baza pe ideea exclusivitatii. Un membru de partid apartinea unui grup exclusiv, superior. Conceptul de selectie naturala atragea multi oameni cu un status social relativ coborât si care se simteau marginalizati în societatea moderna.
    Întoarcerea la valorile traditionale. Nazistii se prezentau ca purtatorii valorilor traditionale premoderne, chiar din societatea medievala. Femeile erau casnice si trebuiau sa îngrijeasca copiii; copiii trebuiau sa fie ascultatori; barbatii erau muncitori harnici, cu vointa, linistiti, puternici si vigurosi aparatori ai patriei. Era o viziune simplista a vietii oferite de nazisti, cu care au fost bombardati germanii între 1920 - 1930.
    Restaurarea mândriei nationale. Multi germani, umiliti de înfrângerea Germaniei în primul razboi mondial, au fost atrasi de ideologia nazista. Ei doreau anularea tratatului  de la Versailles si s-au atasat de ideea revansei.
    Persecutarea evreilor. Autoritatile statului au persecutat evreii în Germania nazista. Au permis discriminarea lor de catre alte institutii. Explicatia simpla este ca evreii au   fost transformati în tapi ispasitori:erau considerati vinovati de tot ce era rau în lumea moderna.
    Ultimele zile ale lui Hitler (germana Der Untergang) este o coproductie germano-italiano-austriaca din 2004 regizata de Oliver Hirschbiegel, în care se prezinta ultimele douasprezece zile din viata lui Adolf Hitler în buncarul din Berlin si a Germaniei Naziste din 1945.
    Scenariul a fost scris de Bernd Eichinger care s-a bazat pe cartile Inside Hitler's Bunker (româna În buncarul lui Hitler), de istoricul Joachim Fest; Until the Final Hour (româna Pâna în ultimul ceas), memoriile lui Traudl Junge, una din secretarele lui Hitler (la care a colaborat cu Melissa Müller); memoriile lui Albert Speer, Inside the Third Reich; Hitler's Last Days: An Eye–Witness Account, de Gerhardt Boldt; Das Notlazarett Unter Der Reichskanzlei: Ein Arzt Erlebt Hitlers Ende in Berlin de doctorul Ernst-Günther Schenck si memoriile lui Siegfried Knappe, Soldat: Reflectiile unui soldat german, 1936–1949. A fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.