Ce este pasiunea pentru maşini?

     Pentru o persoană normală o maşină este o simplă modalitate de a ajunge într-un timp cât mai eficient din punctul A în punctul B. Pentru un pasionat auto treaba stă cu totul şi cu totul diferit. Maşina este o sursă de adrenalină, libertate, dar şi o modalitate de relaxare şi descărcare sufletească, este ceea ce îl defineste, caracterul său fiind de cele mai multe ori exprimat prin vehiculul pe care-l conduce, acesta ajungând o carte de identitate pentru orice pasionat. În cele din urmă maşina ajunge să fie vazută ca un membru al familiei, fiecare modificare adusă aducând-o tot mai aproape de deţinator şi făcând-o din ce în ce mai mult o parte din viaţa acestuia.
     Fie că preferăm puterea brută oferită de un muscle american, eleganţa unei maşini europene sau agilitatea şi manevrabilitatea unei maşini japoneze, încercăm mereu să facem maşina "a noastră", astfel se aduc mereu diferite modificări mecanice pentru îmbunătaţirea performanţei, dar şi modificări vizuale, până şi alegerea perechii perfecte de jante reuşind să fie o parte importantă din caracterul şoferului transmis maşinii.
     Pentru alte persoane, pasiunea pentru maşini se manifestă prin dorinţa de a participa la competiţii, fie în calitate de concurenţi, fie ca simpli spectatori. Altii îşi dedică viaţa unei meserii din domeniul auto: mecanică, inginerie, etc. Pe de altă parte, persoanele excentrice şi cu dare de mână care au in sânge această pasiune pentru autovehicule deţin adevărate colecţii auto. Apoi mai există şi foarte mulţi oameni dedicaţi inovaţiei în domeniul tehnologiei auto.
     Astfel, nişte simple “fiare” şi pasiunea pentru acestea pot forma legături între oameni care în viaţa de zi cu zi au ocupaţii sau meserii total diferite.


     " Când eşti în spatele volanului, fineţea înseamnă viteză, vrei ca maşina să ramână echilibrată, totul este mai delicat, mi-aş dori să pot spune că patru maşini sunt suficiente, dar din experienţa mea, nu este aşa, există o maşină diferită pentru aproape fiecare zi, dar nu poţi avea prea multe maşini, eu colectez maşini, asta e ceea ce fac, iar problema mea este faptul că le apreciez pe toate şi iubesc totul la ele, sunt o mare parte din stilul meu de viaţă şi mereu o să am mai multe modele din fiecare, lucrul ăsta e o parte din cine sunt eu."

- Paul Walker